EN SALIG FLUGT PÅ BALSAM LAKE

En hytte er lige så meget en sindstilstand, som det er en struktur—en pause fra det daglige liv, hvor det er OK at lade som om kartoffelsalat faktisk er salat, Læs intet af stof, og stream den brune Båndradio hele helgen. Bare det første glimt af søen kan være kraftig, frigive feel-good endorfiner og lette bekymringer.

Hovedarkitekt Michael Roehr fra RoehrSchmitt Architecture tænkte på det følelsesmæssige skift, da han designede et nyt søhjem til familien Bisans på deres 2-Plus acre ejendom på Balsam Lake, 70 miles nordøst for Tvillingebyerne. Han ønskede, at arkitekturen skulle spille en rolle. “Det er en mulighed for at udnytte overgangen mellem byen og landet, ugen og helgen, arbejde og leg.”

Stedet havde en eksisterende hytte fra 1940 ‘ erne og flere udhuse, herunder en vicevært sommerhus og bådehus. Familien tilbragte et par år med at nyde ejendommen, før de besluttede at rasere hovedhuset. “Det havde en masse karakter, men manglede den slags plads, vi har brug for, når vi alle er sammen,” siger søn Bill Bisans. Familiens krav omfattede separate soveværelser med eget badeværelse til alle voksne familiemedlemmer, to køjerum til børnebørn og gæster og tilsluttede fællesarealer til at hænge ud, lave mad og spise—både inde og ude.

Familien (og ja, hele familien var klienten i dette projekt) blev tiltrukket af en ren æstetisk—moderne, “men ikke en glasboks,” siger Bill og tilføjer, at de ville have noget, der ville føle sig hjemme i sin Nord-Nord kontekst. De hyrede hjælp fra Roehr, som de tidligere havde arbejdet med for at genoprette en historisk bygning i Cathedral Hill, der er hjemsted for familiens ejendomsvirksomheder inden for boligforvaltning og huslejer. De tilbragte næsten et år på designet for at sikre, at alle var om bord, vel vidende, at et omhyggeligt designet hjem ville netto den største luksus: lethed.

Bob Bisans, familiens patriark, protesterede mod Roehrs oprindelige tegninger af et centralt område med en lang, en-etagers fløj til soveværelserne, siger, at han syntes, det “lignede et motel.”Roehr og Bill måtte være enige, men de besluttede, at det var en god ting og var sikre på, at de kunne overbevise resten af familien. “Vi ønskede områder, hvor vi kunne være sammen, men også hvor vi kunne komme væk fra hinanden,” siger Bill og griner. Roehr tilføjer, “ideen om et motel med en række identiske soveværelser, med separate udvendige indgange og en “lobby” til indsamling, hvis du vil, var slags spot-on.”

Fra forsiden er hjemmets arkitektur undervurderet – en lav, flad struktur med små firkantede vinduer klædt i, hvad der ligner sten, men er faktisk bordformet beton-en metode, der imprints trækorn i beton for at skabe et blødt, organisk udseende, der er særligt passende til denne lakeside indstilling. Et forsigtigt buet tøndetag, inspireret af dem på de originale båd-og strandhuse, tager kanten af husets rektangulære form og skaber en dialog mellem bygningerne.

Ejendommen har en række århundrede gamle egetræer, og det var vigtigt for familien at bevare dem. Landskabsarkitekt Jason Aune fra Aune Fernandes Landskabsarkitekter blev bragt tidligt for at skabe et integreret design, der beskyttede træerne og styrede stedets skrånende topografi. Foran suppleres de tårnhøje egetræer med indfødte græs, Bregner, sumac og birketræer. En karakteristisk forvitringsstålbro krydser over en svale, der fanger afstrømning og fører i en lige linje til huset. Det er på denne bro, at familie og besøgende får deres første udsigt over vandet gennem glasdøren. “Der er en følelse af procession og forventning—næsten ritual—i tilgangen til huset, gå på broen og se søen,” siger Roehr.

Indvendigt har det største opholdsstue skyhøje gulv til loft-vinduer på tre sider ud mod søen, hvilket skaber en håndgribelig forbindelse til det udendørs område. Glasset er gennemskåret med et gittermønster for bedre at ramme udsigten og tilføje sofistikering og varme.

En anden bordformet beton skorstensvæg er et slående smukt æstetisk valg, der forankrer det luftige, åbne rum og huser en stålpejs og tv—et naturligt samlingssted, der er perfekt til at se sportsbegivenheder og film. Holdbare, let at vedligeholde udsatte samlede betongulve har strålevarme, der gør dem behagelige i køligere måneder.

Indretningsarkitekt Brooke Voss hentede familiens stemning og var opmærksom på at vælge møbler, der reagerede på deres behov og arkitekturen, især masserne af beton, glas, og marmor. “Bisanserne er hovedsageligt en familie af herrer, så jeg ville have, at det skulle føles dapper, men det var også vigtigt at tilføje blødhed for at varme rummet op og dæmpe akustikken,” siger hun. Hendes strategi var at inkorporere lag af jordagtige, taktile stoffer og matte finish overalt—intet skinnende, intet poleret. Hun valgte også flere stole end sofaer til det vigtigste opholdsområde for at opretholde synslinjer til søen og skabe et mere behageligt arrangement for familiemedlemmer og deres venner, der måske ikke ønsker at snuggle på en sofa sammen.

Familien bad også Voss om fuldt ud at udstyre kabinen—alt fra kaffekopper til vaskeklude-for at skabe et nøglefærdigt hjem med en harmonisk æstetik. “Det er næsten som et butikshotel,” siger Voss. Denne opmærksomhed på detaljer gør også huset let at bruge og vende om til nye gæster. For eksempel har hver king suite de samme lagner og håndklæder, så der er ikke noget mysterium om, hvilket monteret ark der går på hvilken seng eller hvor et bestemt håndklæde går.

Fra det fælles område er et langt galleri, der fører til hjemmets soveværelser, der kulminerer med et glas søjleformet vindue. Det er et bevidst lukket og kontemplativt rum-en anden mulighed for en overgangsoplevelse, der går fra “vi” tid til “mig” tid. Bill er enig, ordsprog, ” at gå ned ad gangen føles specielt. Hvert af de fire soveværelser med eget badeværelse har en indvendig og udvendig dør, hvilket skaber en følelse af uafhængighed i hvert rum.”

Som man kunne forvente i en hytte, især i sommermånederne, søen er, hvor familien tilbringer meget af deres tid. Aune skabte tre forskellige rum for at nyde det udendørs, hver kaskade til det næste: en stor Bluestone-terrasse, græsklædt område til græsplænespil, og uberørt sandstrand og ildsted. På denne side af huset er det udvendige beklædt i Corten-stål, hvilket vil ændre udseendet, når det Væder og ruster. “Det føltes rigtigt i denne indstilling at bruge materialer, der vil reagere på det naturlige miljø, næsten som en levende ting,” siger Roehr.

Afsluttet for lidt over et år siden, huset har været et stort hit med familien. “Vi kommer alle sammen,” siger Bill, ” og det bruges meget mere, end jeg muligvis kunne have forestillet mig.”